از پودر فلزات استفاده های گوناگونی در صنایع میشود. برخی از دانشمندان در حال انجام آزمایشاتی هستند که بتوان از پودر فلزات برای تولید سوخت استفاده کنند.
برای تولید پودر فلزات روش های گوناگونی استفاده میشود:
اولین روش احیای اکسیدهای فلزی میباشد. از این روش بیشتر برای تولید پودر فلزاتی همچون مس، آهن، تنگستن و مولیبدن به کار میرود. ازاین روش تولید پودر فلزات بیشتر در کشورهایی مورد استفاده قرار میگیرد که از سنگ آهن با عیار بالا برخوردار هستند.
- یکی از روش های تولید پودر فلزات، روش تجزیه حرارتی کربنیل های فلزی میباشد. این روش بیشتر برای فلزاتی همچون نیکل و آهن کاربرد دارد. پودرهای فلزاتی که با این روش تولید میشوند خلوص بسیار بالایی دارند.
- رسوب الکترولیتی از محلول های فلزی از سومین روش های ساخت پودر فلزات میباشد. دی اکسید اورانیوم، پلاتین، سلنیم، نیکل و همچنین نقره با این روش پودر میشوند.
- در روش تجزیه هیدرید های فلزی ابتدا فلز ها به صورت ورقه های نازک در می آیند و آنها را در حضور هیدروژن حرارت میدهند که در نتیجه هیدرید فلزی تولید میشود. سپس توسط دستگاه های مخصوصی این هیدرید ها را به پودر فلزات تبدیل میکنند. البته مرحله پودر کردن چندین بار تکرار میشود تا محصول تولید شده کیفیت لازم را برای استفاده داشته باشد.
- آخرین روش برای تولید پودر فلزات استفاده از روش تجزیه ترمیت میباشد. در این روش ابتدا فلز مورد نظر را با یک فلز دیگر حرارت میدهند و در نهایت پودر فلز به دست می آید.
پودر فلزات بیشتر در صنایع کابرد دارند:
- از پودر فلزات در ساخت لوازم خانگی استفاده های زیادی میشود.
- کارخانه های ساخت اسباب بازی از پودر فلزات برای ساخت انواع اسباب بازی استفاده میکنند.
- صنایع اتومبیل سازی.
- دوچرخه سازی.
- صنایعی که به طور کلی با فلزات سر و کار دارند از پودر فلز استفاده میکنند.